Theo Maassen
 
 
Theo Maassen

 

 

 

 

Archief - deel 2
 

Zaterdagavond 5 januari 2008:
Theo Maassen op TV met show Tegen beter weten in

Ga er maar weer eens lekker voor zitten: op zaterdag 5 januari komt de nieuwste show van Theo Maassen - Tegen beter weten in op TV bij de Vara! De show wordt uitgezonden om 20:25u op Nederland 1. Dit is een herhaling van 30-12-2006
 
Recensies Tegen beter weten in
De redactie heeft twee mooie recensies ontvangen van Theo Maassen's laatste show Tegen beter weten in. Lees hier de recensies
 
T-shirts Theo Maassen

Sinds kort zijn t-shirts te koop met daarop afbeelding van TM3, TM4 en TM5. Via de webwinkel Blendomatic kun je in het bezit komen van een van deze prachtige Theo Maassen t-shirts. Vergeet niet om ook zo'n gaaf Eindhoven Rockcity t-shirt te bestellen.

Met dank aan ToastedQB

 
Theo Maassen bij Giel Beelen

foto: Giel Beelen / VARAOp 2 februari was Theo Maassen te gast bij Giel Beelen. Onder andere wordt gepraat over zijn nieuwe carnavalsingle "Lauwe Pis" + duitse versie, de Lama's, de nieuwe film Dunya en Desie in Marokko.

Luister hier de uitzending terug waarin Theo vertelt over zijn rol in de nieuwe film van Dunya en Desie in Marokko, optredens van Theo in Duitsland, stukje uit de laatste show Tegen Beter Weten in, vrijheid van meningsuiting / gesprek met Hans Teeuwen, de aankondiging dat er druk gewerkt wordt aan de hoesjes van TM1 (Bepaalde Dingen) en TM2 (Neuk het Systeem) welke in 2007 zullen verschijnen, carnaval / Jeugdprins Thé d'n eurste in Zijtaart 1978, de single Lauwe Pis, Gielmobiel met Arjen Lubach (jurylid de Lama's)

link: http://giel.vara.nl/

 
Theo Maassen maakt carnavalshit

Vanaf 22 januari ligt de carnavalshit "Lauwe Pis" in de winkel. Van dit nummer, afkomstig uit zijn laatste show "Tegen Beter Weten in" is met behulp van Ome Cor en zangkoor "de kapotte kontjes" een heuse carnavalskraker gemaakt.

Lees de tekst van "Lauwe Pis": songtekst
Luister naar een preview van de carnavalshit "Lauwe Pis"

Koop de single online (mp3)

 
Cabaret-awards: Theomaassen.net geeindigd als 5e

Deze site is als 5e geeindigd in de strijd om de Cabaret-Awards. Eerste werd de fansite van Najib Amhali. Theo Maassen eindigde op een 3e plek in de categorie van beste cabaretier. Bedankt iedereen voor het stemmen!!!

 
DVD Tegen beter weten in ligt in de winkel

Sinds vandaag (04-01-2007) in het trotse bezit van de DVD van de laatste show "Tegen beter weten In". Op de binnenhoes van de DVD staat de reactie van Theo Maasen op de 10 geboden. Op de plek waar de DVD in zit bevindt zich een afbeelding van een scheetkussen ;-).

Naast de show "Tegen beter weten in" staan op de DVD nog 2 andere filmpjes: De Getuige waarin een vrouw getuige is van een moord en het filmpje Kortgehouden (samen met Freek de Jonge)

 

Zaterdagavond 30 december:
Theo Maassen op TV met show Tegen beter weten in

Ga er maar eens lekker voor zitten: op zaterdag 30 december komt de nieuwste show van Theo Maassen - Tegen beter weten in op TV bij de Vara! De show wordt uitgezonden om 20:25u op Nederland 1.
 
TheoMaassen.nl vernieuwd
De officiële site van Theo Maassen is vernieuwd. Als opening van de site natuurlijk de prijzen die Theo onlangs won. Verder op de site een overzicht van de DVD's en CD's die al verkrijgbaar zijn (TM3 en TM4) maar ook TM5, welke in januari 2007 in de winkels ligt. Via Youtube kun je een video bekijken waarin Theo Maassen de eerste DVD van Funktioneel Naakt aan een superenthousiaste Berry van Aerle overhandigt.

Kijk ook naar de kerstgroet van Huub (uit de onterechte kampioen)
 
Henk van den Tillaart nagesynchroniseerd

Alweer een tijdje geleden (25-09-06) was Theo te gast bij Pauw en Witteman. Tijdens het interview wordt een hilarisch Duits nagesynchroniseerde versie van de sketch "Henk van den Tillaart" uit Neuk het Systeem vertoond. Guck mal, sehr schön! link: Vara variatee

 
De filmliefde van Theo Maassen

Theo Maassen en zijn filmliefde is te vinden op Filmfocus.nl.

Bambi meets First Blood en Reservoir Dogs!

 
Theo Maassen wint Poelifinario

Het kan niet op voor Theo dit jaar. Na het winnen van de Prijs van de kritiek en de Prins Bernhard Cultuurprijs heeft Theo ook de Poelifinario gewonnen voor zijn show "Tegen Beter Weten In".

Juryrapport Theo Maassen: "Geen cabaretier behandelt de tijdgeest zo actueel, persoonlijk, scherp en humoristisch als Theo Maassen in Tegen beter weten in. Zijn originele invalshoeken, zijn doordachte visies, zijn grote grapdichtheid, zijn perfecte timing en zijn overtuigende podiumbeheersing maken Tegen beter weten in tot een haast superieur programma. Theo Maassen bewijst te behoren tot de grootste namen die het Nederlandse cabaret in zijn ruim honderdjarig bestaan heeft voortgebracht."

Kijk hier naar een video van de uitreiking.

Bron: www.zwartekat.nl

 
Theo Maassen wint Prijs van de kritiek

Cabaretier Theo Maassen heeft dit jaar de Prijs van de Kritiek ontvangen. De prijs wordt uitgereikt door de kring van Nederlandse Theatercritici. Het is de derde prijs voor de cabaretier uit Eindhoven in korte tijd.

Volgens de kring fulmineert Maassen "soms op een uiterst politiek incorrecte manier, maar minstens even vaak met pure poëzie tegen de weeffouten van de huidige samenleving."

 
Theo Maassen bij Walhalla
Op donderdag 9 november om 19:00 uur is Theo Maassen te zien bij Omroep Brabant in het programma Walhalla. Dit programma heeft Theo Maassen een dag gevolgd tijdens opnames van de serie Waltz . De uitzending wordt nog een aantal keer op TV herhaald tot/met vrijdag 10 november. De uitzending is later ook op internet te zien via de site van Walhalla
 
Theo Maassen bij de Wereld draait door

Op 1 november is Theo Maassen te zien om 19:30 bij de Vara in een aflevering van "De wereld draait door". heb je deze uitzending gemist? Geen nood, de uitzending kun je (later) op de site van de Wereld draait door opnieuw te bekijken.

 
Theo Maassen wint Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs 2006

Theo Maassen heeft de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs 2006 gewonnen!

De jury van de Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Prijs 2006 bestaande uit, Pia van den Berg, George Groot, Hein Janssen, Hilde Scholten en Jeanette Smit, is unaniem van overtuigd dat Maassen op dit moment, en in dit tijdsgewricht, de grootste Nederlandse kleinkunstenaar is".

"Terwijl veel theatermakers een vinger aan de pols van de tijd proberen te houden, draait Maassen die pols bijna om. Hij doet pijn, pijnigt de tijd en de toeschouwer, en zet de geest hardhandig in werking.

De prijs van 50.000 euro wordt 6 november uitgereikt in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam.

 
Theo Maassen goes Chicago
Theo Maassen geeft in november een aantal optredens in de USA, onder andere in the Dutch Club Chicago, zie ook deze site
 
Theo Maassen in Waltz

Met ingang van 10 november a.s. zenden de NPS, de VARA en de VPRO op vrijdagavond om 21.00 uur de nieuwe, zevendelige dramaserie 'Waltz' uit, waarin Theo Maassen - naast Aart Staartjes, Barry Atsma, Koen Wouterse en Marja Kok - één van de hoofdrollen speelt.

De dramaserie ‘Waltz' vertelt het indringende verhaal van circusdirecteur en pater familias Willy Waltz, die met ijzeren vuist regeert over het Groot Internationaal Wereld Circus Waltz én over zijn familie. Hoewel hij al op leeftijd is, wil hij van geen ophouden weten. Het circus moet door. Maar wanneer bij hem een hersentumor geconstateerd wordt, moet hij zijn erfgoed veilig stellen. Zijn drie zonen Bruno, Felix en Enrico lijken niet geschikt om hem op te volgen. Kan Waltz het tij nog keren?

 

‘Waltz' vertelt het verhaal van deze tijd. Een tijd van vervlakking, commercie en grootschaligheid, waarin geen plaats meer lijkt te zijn voor de verbeelding van het circus.

Het scenario voor ‘Waltz' is geschreven door Robert Alberdingk Thijm , die eerder internationaal bekroond is voor de series ‘De Daltons' (VPRO) en ‘Dunya en Desie' (NPS) en meeschreef aan ‘All Stars' (VARA). Regisseur Norbert ter Hall kreeg internationale erkenning met de miniserie ‘Mevrouw de Minister' (VPRO).

BosBros. Film-TV Productions produceerde eerder films als ‘Minoes', ‘Pluk van de Petteflet' en ‘Ja Zuster, Nee Zuster' en tv-series als ‘Ibbeltje' en ‘Otje'.

meer info: Waltz

 
Theo Maassen bij Cabaret en Co

Theo Maassen was afgelopen week te zien bij het Vara programma "Cabaret en Co". Hij was even aan het woord en er werd een oud fragment getoond van een optreden op Camaretten. De uitzending is online terug te zien op de site van de Vara en op www.uitzendinggemist.nl

Met dank aan ToastedQB

 
Theo Maassen bij Studio Brussel

Luister via de volgende link naar een interview van Studio Brussel met Theo Maassen op 10 april 2006 : Theo Maassen in Midi . Mogelijk dat je een player moet installeren om het interview te beluisteren.

 

Dank aan Stijn voor de tip

 
Theo Maassen - Functioneel Naakt op TV

Vrijdag 14 april is de show "Functioneel Naakt" te zien op de zender Canvas (Belgie). De uitzending begint om 22:15 u. en duurt tot 23:40 u.

Zie ook: link

dank aan Bennie voor de tip

 
Giel Mobiel

16 Februari kreeg Theo de Giel Mobiel van Lady Aida. 17 februari gaf ie hem aan Berry van Aerle (wie anders) en kreeg hem weer terug. Uiteindelijk na vele pogingen belandt de Giel Mobiel bij Lenny Kuhr

Giel Mobiel : Theo Maassen 16 februari: over zichzelf

Giel Mobiel : Berry van Aerle (of Theo?) 17 februari: over PSV en Theo Maassen

Giel Mobiel : Theo Maassen 20 februari: nationale masturbatiedag

Giel Mobiel : Theo Maassen 21 februari: was hij ook Berry van Aerle?

Giel Mobiel : Theo Maassen 22 februari: wie neemt nu de telefoon op?

Giel Mobiel : Theo Maassen 23 februari: opnieuw Theo (met spijt)

Giel Mobiel : Eindelijk is de Giel Mobiel bij Lenny Kuhr


Theo Maassen en Lenny Kuhr

 
Woestijnruiters
Op 12 februari was Theo Maassen te gast bij het TV programma "Woestijnruiters", gepresenteerd door Paul Witteman en Jeroen Pauw. Voor diegene die de aflevering gemist hebben, kunnen deze via internet alsnog bekijken: Woestijnruiters, zondag 12 februari 2006
 
Recensies "Tegen beter weten in"

In het Parool en de Volkskrant verschenen onlangs recensies van de nieuwste show van Theo Maassen.

Bekijk ze hier:
Recensie Volkskrant
Recensie Het Parool

Bedankt Frank voor de tip

 
Documentaire "Echte Mannen"

Theo Maassen met de man van 6 miljoenIn de intrigerende documentaire "Echte Mannen" wordt onderzocht wat nu echte mannen zijn. Theo Maassen geeft in deze documentaire een uitweiding over zijn visie op "Echte Mannen". De documentaire is uitgezonden door de Humanistische Omroep en IKON en is volledig via internet te bekijken op de volgende website: Echte Mannen. Regie: Menna Laura Meijer, productie: Lemming Film

 
Neuk het Systeem op TV

Zaterdag 7 januari wordt de 2e show van Theo Maassen: Neuk het Systeem uitgezonden bij de Vara op Nederland 3 van 20:05 tot 21:00uur

Herhaling van deze uitzending is op maandag 9 januari van 22:45 tot 23:40, ook bij de Vara op Nederland 3

 
DVD Ruwe Pit verschijnt eerder

De DVD Ruwe Pit zal al op 26 september in de winkels liggen!

Naast een registratie van de show ook de volgende items op de DVD:
- interview met Hanneke Groenteman over Ruwe Pit
- de uitzending met Jack van Gelder en Stan Valckx waarin Maassen de gestolen UEFA Beker teruggeeft aan PSV
- zijn debuut bij Albert van der Linden
- een aflevering van Dunya en Desie waarin Maassen meespeelt

Bron: Zwartekat.nl / Yurena

 
Speellijst update

Toegevoegd: 27 en 28 maart 2006 treedt Theo Maassen op in het Fortis Circustheater in Scheveningen / Den Haag

Bedankt Barbelijn voor de tip

 
Hoesjes Ruwe Pit

Van Guido ontving ik de hoesjes van de nieuwe DVD Ruwe Pit die in januari 2006 zal verschijnen!

 

 
DVD Ruwe Pit

De DVD van de 3e show van Theo Maassen zal in januari 2006 verschijnen aldus een aankondiging op Bol.com

Bedankt Yurena (via mail) en ToastedQB (via forum) voor de tip

 
Extra try-outs

Op 7 en 8 november 2005 geeft Theo Maassen extra try-outs in het Koningstheater in Den Bosch. Eind oktober zijn ook nog extra try-outs gepland in theater Griffioen in Amstelveen.

 
Speeldata bekend 2005 - 2006
In de speellijst staan de data van de nieuwe voorstellingen voor 2005 - 2006
 
Nieuwe show van Theo Maassen

De nieuwe show van Theo Maassen heet: "Tegen beter weten in". Binnenkort zal de speellijst worden aangevuld met data van deze show.

Bedankt Wilko (via forum) voor de tip

 
Functioneel Naakt op televisie

Omdat Kopspijkers momenteel helaas van de buis verbannen is, heeft de VARA ervoor gekozen om "Funktioneel Naakt" van Theo Maassen uit te zenden op zaterdag 7 mei om 20:17 uur op NL3.

Bedankt Richard en Yurena (via forum) voor de tip

 
Theo Maassen in Circus Waltz

Op http://tvtoekomst.blogspot.com/2005_01_01_tvtoekomst_archive.html was het volgende te lezen over Theo Maassen in circus Waltz:

'Circus Waltz', een project dat overigens voornamelijk bekend staat onder de naam 'Waltz', staat al in de steigers sinds juni 2003 bij de VARA. Het is een van de vele co-producties met de NPS en de VPRO, maar de VARA wordt gezien als de belangrijkste omroep binnen dit geheel.

De serie draait om de circusfamilie Waltz. Binnen deze familie voelt de pater familias Henri Waltz (Staartjes) zijn einde naderen en wil zijn erfgoed veilig stellen. Onder zijn drie zonen (Theo Maassen, Barry Atsma en Koen Wouterse) ontstaat onenigheid over de zakelijke leiding van het familiecircus. De familie raakt verdeeld in twee kampen, wat het voortbestaan van het circus in gevaar brengt. Lukt het de familie om hun gezamenlijk erfgoed te behouden?

De serie wordt geschreven door Robert Alberdingk Thijm, die eerder verantwoordelijk was voor scripts van de erg geslaagde en bekroonde serie Dunya & Desi van de NPS. In de wandelgangen wordt 'Waltz' dan ook genoemd als een soort opvolger van Dunya & Desi. Waltz is dan ook geen serie met als primaire doelgroep volwassenen, maar eerder een familieserie. Gezien de producent (Bos Bros, bekend van alle Annie MG Schmidt verfilmingen en diverse kinderseries) lijkt dat geen probleem. De regisseur van de serie is Norbert ter Hall, die eerder Zeeuws Meisje en Mevrouw de Minister regisseerde.

Waltz is staat vooralsnog gepland als 6-delige reeks, met een premiere ergens in 2006.

Bedankt Yurena voor de tip

 
Try outs Stadsschouwburg Eindhoven afgelast
Vanwege familieomstandigheden zijn de geplande try-outs op zaterdag 26 februari en maandag 28 februari afgelast. Zie ook de website van de Eindhovense stadsschouwburg.
 
't Klooster baalt van verstoren voorstelling

Onder deze titel stond op donderdag 23 december een reactie van 't Klooster en Theo Maassen in het Eindhovens Dagblad. Volgens de krant werd de show vanaf de eerste minuut verstoord door geschreeuw van een groep van circa veertig jongeren die op de achterste rijen zaten van het theater.

Theo Maassen heeft tot 2 maal toe de show stilgelegd om de jongeren te bedaren. Niet alleen Theo Maassen ergerde zich aan het gedrag, ook het publiek kon het gedrag niet waarderen van de groep jongeren. Met 265 man was de voorstelling uitverkocht. Theo Maassen wil verder geen woorden vuil maken aan het voorval. Hij noemt het "puur theatervandalisme".

Bron: Eindhovens Dagblad

 
Theo Maassen breekt show af in Nuenen

Theo Maassen heeft zijn try out in Nuenen op dinsdag 21 december voortijdig afgebroken nadat hij zich meermalen stoorde aan een aantal bezoekers die oa tijdens de show allerlei dingen riepen en opvallend vaak naar de wc gingen. Theo "betrapte" een van de bezoekers op het nemen van foto's en vernielde zijn camera (Theo, was dat laatste nou echt nodig?) Nadat een stekkerdoos op het toneel omlaag viel hield Theo het voor gezien en brak de show af.

Bron: Em (via het gastenboek)

 
Gesigneerd shirt Theo Maassen brengt 290 Euro op voor Dafur

Op veilingsite Ricardo kon je bieden op een 3FM shirt gesigneerd door Theo Maassen.

Dit is één van de vele spullen die geveild werden om geld op te halen voor Darfur (Sudan). Daar vindt één van de ernstigste humanitaire crises van dit moment plaats. Daarom gingen Wout, Giel en Claudia vijf dagen lang in een glazen studio in het centrum van Utrecht radio maken, zónder éten! Ze moesten daarmee zoveel mogelijk geld op halen voor medische zorg, waaronder een noodhospitaal van het Rode Kruis in Darfur.

Het shirt heeft 290 Euro opgebracht.

Zie 3FM

 
Speellijst Theo Maassen

Theo Maasen is de komende maanden in verschillende theaters te zien met zijn try out: "Theo M. probeert uit". De speellijst is uitgebreid met optredens in februari 2005 in Lux in Nijmegen en Dorpshuis "Luctor et Emergo" in Rilland. Zie: speellijst Theo Maassen

 
DVD TM04

Vandaag mijn (gesigneerde) DVD TM04 opgehaald. Op de DVD staat een verslag van Funktioneel Naakt, de clip "Doodsbedreiging", de documentaire en premiere van "de onterechte Kampioen" en uitzending van Nova waarin Maartje van Weegen praat over de commotie rondom "Doodsbedreiging".

Bij de DVD zat ook nog een mooie poster! Met dank aan Maarten van Cinematheek Eindhoven

 
Theomaassen.nl online
Tegelijkertijd met het uitbrengen van de DVD TM4 is de website http://www.theomaassen.nl online gegaan. Op zijn officiele site staan o.a. een aankondiging van zijn DVD TM4 en de speellijst voor 2004 - 2005. Verder nog hetzelfde filmpje als op deze site over het aanbieden van zijn eerste DVD aan Berry van Aerle
 
Signeersessie Theo Maassen Cinematheek Eindhoven

Theo Maassen signeert op zondag 19 december tussen 14.00 en 15.00 uur zijn eerste dvd bij Cinematheek in Eindhoven! Het kan druk worden, wees er dus op tijd bij.

Het adres is:
Cinematheek
Kleine Berg 53
5611 JT Eindhoven

www.cinematheek.nl

 
Theo Maassen te gast bij Claudia de Breij

Afgelopen dinsdag was Theo Maassen te gast bij Claudia de Breij op 3FM.
Beluister de uitzending in realmedia:
Claudia d'rop - 14 dec 2004

Bron: Zwarte Kat

 
Theo Maassen biedt Berry van Aerle eerste exemplaat DVD TM4 aan

Via de volgende link is te zien hoe Theo Maassen zijn eerste DVD TM4 aanbiedt bij Berry van Aerle: link video (breedband verbinding gewenst)

Bron: PIAS

 
12 december: Theo Maassen op TV, samen met Freek de Jonge

Voor de mensen die tevergeefs naar Theo Maassen gezocht hebben tijdens de uitzending van Freek de Jonge op 14 december: het stond verkeerd aangekondigd in de Veronica gids. Hij is wel te zien op zondag 12 december van 22:10 u tot 23:15 u te op Nederland 3. Op dat tijdstip wordt "de Vergrijzing" uitgezonden van Freek de Jonge. In de "sterfscene" speelt Theo Maassen de soufflerende zoon van de oude acteur, gespeeld door Freek de Jonge. Zie ook : Website Freek de Jonge

 
Tekst "Kinderen"
Roberto heeft de tekst "Kinderen" uit de show "Ruwe Pit " uitgewerkt. Bekijk de tekst: link
 
Bigl-mo maakt remix van Doodsbedreiging

Bigl-mo heeft een mix gemaakt van: Theo Maassen - Doodsbedreiging en
Air - Alpha Beta Gaga. Deze geweldige remix is hier te downloaden: Remix Doodsbedreiging

 
Theo Maassen te gast in Zomergasten

Op zondag 8 augustus is Theo Maassen te gast bij het drie uur durende programma Zomergasten. Uitzending op Nederland 3, VPRO van 21:10 u. tot 00:15 u.

De ideale televisieavond van Theo Maassen gaat onder meer over het vak van cabaretier, de verhouding met het publiek, het ontstaan van een grap, lef, ingehouden woede, en de vrijheid van meningsuiting. Al deze onderwerpen komen aan bod als Maassen fragmenten laat zien van André van Duin, Toon Hermans, De Vliegende Panters en de Amerikaanse comedian Bill Hicks. En verder: De excuses van Barend en van Dorp aan de Hells Angels, en meesterlijk acteerwerk uit de film Glengarry Glen Ross. Presentatie: Joost Zwagerman. Wordt 14-8-2004 herhaald.

Bron: VPRO en Omroep.nl

 
Premiere videoclip "Doodsbedreiging"

De video van 'Doodsbedreiging' is komende week 'Must See' op MTV en gaat zondag 8 augustus tijdens het MTV-programma NL in première. Dit programma wordt uitgezonden tussen 19:00 en 20:00 uur. De clip is vanaf volgende week superclip op TMF.

Dank aan Frank T. en Eric voor de tip.

 
Download Doodsbedreiging

Download nu via de Free Record Shop voor maar één euro de single "Doodsbedreiging" ! (excl. 0.30 Euro transactiekosten)

De kwaliteit van de WMA is zeker de moeite waard, vergeleken met de diverse Real Audio streams. Lees hier meer over het downloaden

 
Theo Maassen neemt videoclip op in Berenkuil
 

Volgens ooggetuigen heeft afgelopen week Theo Maassen opnames gemaakt voor de videoclip van "Doodsbedreiging". Theo Maassen werd gesignaleerd met een digitale videocamera en een draagbare stereoinstallatie.

De opnames zijn gemaakt in een mooi stukje Eindhoven: de Berenkuil.

 

De Berenkuil is een fietsrotonde in de Ringweg van Eindhoven, bekend om de graffiti.

Met dank aan Eric voor de tip

 
Theo Maassen brengt DVD uit in oktober
 

Op 28 oktober komt de eerste DVD van Theo Maassen in de winkel. De DVD is een registratie van de show Funktioneel Naakt. De DVD gaat TM4 heten en 24,99 Euro kosten. TM4 is een verwijzing naar de vierde show.

Op de volgende pagina staat de aankondiging van de verkoop van de DVD: VanLeest

 
Signeersessies Doodsbedreiging
 

Theo Maassen zal zijn single "Doodsbedreiging" signeren op donderdag 22 Juli tussen 15.00 en 17.00 uur bij vanLeest in Eindhoven Centrum én op zaterdag 24 Juli tussen 13.00 en 14.00 uur bij vanLeest in Utrecht aan de Bakkerstraat 16.

Link: vanLeest.nl

 
Interview Theo Maassen in NRC Handelsblad

NRC Handelsblad heeft donderdag 22 juli een interview geplaatst met Theo Maassen. O.a. legt Theo Maassen uit waarom hij de single heeft gemaakt.

Opmerkelijk in het interview is dat Theo Maassen vertelt dat hij, voordat het nummer op de radio kwam, met Hirsi Ali contact heeft opgenomen om te vertellen dat hij haar niet wil beledigen (!)

 

Op de vraag waarom het nummer voor een euro te downloaden is, en niet gratis als hij een statement wil maken, antwoordt Theo Maassen dat het zijn werk is om statements te maken.

Lees het interview hier: NRC Handelsblad
Je moet je wel eenmalig kosteloos registreren op de site van NRC om dit artikel te kunnen lezen.

 
Jan Peter Balkenende: Smakeloos

Via zijn woordvoerder G. van der Wulp van de Rijksvoorlichtingsdienst, heeft Minister President Jan Peter Balkenende alsnog een reactie gegeven op het nummer "Doodsbedreiging". Hij vindt het smakeloos en wil er niet meer woorden aan vuil maken. Er wordt niets gezegd over een mogelijke arrestatie.

Bron: Eindhovens Dagblad wo 21 juli 2004

 
Bekijk uitzending Nova met Theo Maassen opnieuw

Via de volgende link is het interview van Maartje van Weegen met Theo Maassen in Nova nogmaals te bekijken:

smalband: uitzending Nova
breedband: uitzending Nova

Bron: Nova

 
Theo Maassen flash

Mike (Matar) heeft zijn best gedaan en een flash-filmpje gemaakt van Doodsbedreiging. De tekst wordt automatisch getoond bij de muziek:

Doodsbedreiging Flash Matar

Theo Maassen te gast bij Nova

Maandag 19 juli is Theo Maassen te gast bij Nova en zal praten over zijn nieuwe single. In Nederland is volgens Maassen een hetze gaande tegen de zogenoemde 'diss-mentaliteit' van hiphoppers en daardoor komt volgens hem ook de vrijheid van meningsuiting in het gedrang. Uitzending om 22:20 uur op Nederland 3

Zie: Nova

 
Theo Maassen te gast bij Giel Beelen

Maandag 19 juli was Theo Maassen te gast bij Giel Beelen op Radio 3. Theo vertelt o.a. over de single "Doodsbedreiging" en vertelt dat hij er een videoclip bij gaat maken. Op de vraag waarom Theo de single niet gewoon via internet verspreidt, antwoordt Theo dat ie graag een gouden plaat aan de muur wil.

Luister hier naar zijn bezoek aan Giel Beelen: real audio stream
Vooraf wordt ook de single nogmaals gedraaid: Doodsbedreiging

 
Tekst Doodsbedreiging

De tekst van de single staat hier

 
Single Theo Maassen

Theo Maassen rapt! Tijdens het radioprogramma "Leuk is anders" met Claudia vertelt Theo Maassen over zijn eerste hitsingle "Doodsbedreiging". In dit nummer rapt Theo Maassen met ongenoegen over de beperkte vrijheid van meningsuiting. De tekst heeft Theo Maassen zelf geschreven. De beats zijn van de Clashing Ego's. De opbrengst van de single gaat naar de Theo Maassen Holding BV Inc.

De single is hier te beluisteren:
Doodsbedreiging

Verder praat Theo Maassen samen met Claudia over de single, try outs:

aankondiging
gesprek over single
try outs / nieuwe serie

Vanaf volgende week woensdag 21 juli ligt de single in de winkel.

Persbericht PIAS:
"Een groot deel van het nieuws in Nederland gaat over rappers die opgepakt worden vanwege het aanzetten tot haat, DHC (Hirsi Ali),  NNTTO (IND). In Nederland is een hetze gaande tegen de hiphop en de vrijheid van meningsuiting.

En als ze de mensen nou oppakten vanwege het schrijven van slechte rhymes, dat zou veel aannemelijker zijn, maar neen Jan Peter en zijn kornuiten proberen angstvallig terug te gaan naar de jaren 50 en de daarmee samenhangende politieke correctheid.

 

Cabaretier Theo Maassen pikt het niet langer en geeft zijn visie op de hele zaak in een grote, lange diss naar de Nederlandse Maatschappij en de door JPB en zijn fatsoensrakkers opgelegde "waarden en normen". Hij spaart niemand!

 

'Het uiten van je mening,

Is het allerhoogste goed.

Dat is juist iets wat haat ontlaadt,

En niet wat woede voedt.'

Bron: Pias / Zwarte katT/ Vara

 
Verkoop try-outs Veldhoven / nieuwe kans voor try outs Eindhoven

De teleurstelling bij de fans was groot zaterdag. Volgens het Eindhovens Dagblad van 12 juli 2004, ging 2/3 van de kaarten naar abonnementshouders en vaste bezoekers. Volgens het ED wil Theo Maassen het gewone publiek binnenhalen en niet de die-hard fans.

Dit is een ander verhaal dan dat het personeel van de Schalm aan de fans afgelopen zaterdag vertelde. Die zeiden immers dat deze kaarten voor vrienden en familie van Theo Maassen zouden zijn.

Op zondag 22 augustus een nieuwe kans voor de fans. Dan verkoopt de stadsschouwburg van Eindhoven kaartjes voor de try-out voorstellingen van 7, 8 en 9 september in dezelfde schouwburg. Kaartjes zijn op zondag 22 augustus vanaf 9:00 uur verkrijgbaar aan de kassa.

bron: Eindhovens Dagblad 12-07-2004

 
Teleurstelling alom bij verkoop kaarten Try-out voorstellingen

Zaterdag 9 juli was de verkoop van de drie try-out voorstellingen die Theo Maassen eind september geeft in theater de Schalm in Veldhoven.

Zoals bekend gaat de verkoop razendsnel en is het slim om vroeg aanwezig te zijn. Een van de vroege vogels afgelopen zaterdag was Paula. Hieronder haar verhaal:

" Ik probeer al een aantal jaren om een keer naar een voorstelling te kunnen. Hiervoor moet je in lange rijen uren wachten maar dat is het waard... tenminste dat denken mensen. Niet ten nadele van de show want die is altijd goed maar vanwege de politieke spelletjes die de theaters en schouwburgen spelen. Zo stond er afgelopen week een advertentie in de krant voor kaarten van de try out in de schalm in Veldhoven, dus ik dacht daar ga ik naartoe. Sta ik daar om kwart voor negen en de kaartverkoop start om negen uur. Er stonden al wat mensen maar in de schalm gaan zo'n 300/400 mensen per keer dus ik dacht dat red ik wel!"

"Het tegendeel bleek: ze doen maar 300 kaarten voor 3 avonden in de verkoop en de rest is voor, zoals het personeel van de schalm zei, familie en vrienden van Theo zelf! Knap hoor dat zijn zo'n 200 a 300 vrienden en familie per avond!!"

"Nou is dit niet de eerste keer dat zoiets gezegd wordt!
tussen 9.15 en 9.30 waren dan ook alle kaarten weg en ik kon weer met lege handen naar huis! Tot overmaat van ramp had de politie wel bedacht dat het druk zou zijn met mensen van buiten Veldhoven en besloten ze om om 9.15 maar te gaan controleren, waardoor ik en geen kaarten en een bon van 45 euro mee naar huis kreeg omdat ik de betaalautomaat niet achter een paar containers had zien staan! Nou ik kan je zeggen dat ik de shows voortaan wel op tv bekijk want na een paar keer is de lol hier wel van af! Bedankt aan de theaters en schouwburgen!!"

... Aldus een teleurgestelde fan.

Een andere fan, Rinus, stond al om 7.45 uur in de rij (zo ongeveer als 85e). Ook hij is met lege handen naar huis gegaan...

De Schalm bezit 474 stoelen. Daarvan zijn er slechts 100 per avond in de verkoop gegaan. Theo Maassen heeft dus zogenaamd 374 vrienden per avond uitgenodigd. Dat zijn in totaal 1122 vrienden over drie dagen verspreid. Dit laatste gelooft natuurlijk niemand.

Jammer dat de echte fans hiervan de dupe moeten worden...

Met dank aan: Paula en Rinus

 
Try outs nieuwe show Theo Maassen in Theater de Schalm, Veldhoven

Onder de titel "Theo M. probeert uit" staat Theo Maassen op 20, 21 en 22 september met een try-out voorstelling in De Schalm. De nog ongepolijste versie wordt op de speelavonden voorafgegaan door collega's van Theo: maandag staat Cindy Pieterse in het voorprogramma, dinsdag Sander van Opzeeland en woensdag Eric van Sauers. Kaartverkoop op zaterdag 10 juli a.s.

Belangstellenden kunnen persoonlijk kaarten komen afhalen bij de theaterkassa aan het Meiveld 3 te Veldhoven tussen 09.00 uur en 14.30 uur. Het is niet mogelijk om telefonisch of via internet te reserveren. Entreeprijs: 15 euro, maximaal 4 kaarten per persoon. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar!

Bron: Theater de Schalm ( http://www.deschalm.com -> seizoen 2004-2005)

 
 
Theo Maassen in speelfilm Interview

Op woensdag 28 april is Theo Maassen te zien in de speelfilm "Interview". Deze film wordt uitgezonden op Nederland 2 van 20:40 tot 22:13.

Interview is een Nederlandse (NL) speelfilm uit 2003 van Theo van Gogh naar een idee van Hans Teeuwen. Met: Katja Schuurman, Pierre Bokma, Theo Maassen, Ellen ten Damme, Michiel de Jong e.a. Een gerenommeerd journalist van een kwaliteitskrant moet tegen zijn zin de populairste actrice van Nederland interviewen. Litteken ontmoet litteken: het interview ontspoort, de karakters botsen en de spanningen lopen hoog op. Lees hier verder: link

Bron: http://gids.omroep.nl

 
Foto's premiere 3e serie Dunya en Desie

Van Ladyhawk kreeg ik de volgende link met foto's van Theo Maassen op de premiere van de 3e serie van Dunya en Desie (en uitreiking van de eerste dvd).

De 3e serie is vanaf 11 mei te zien op tv (ned. 3) Daarvoor worden eerst nog de 1e en 2e serie herhaald. Theo Maassen speelt in de 3e serie de vriend van de moeder van Desie.

Op http://www.ontwerpwereld.nl staan nog twee foto's van Ladyhawk met Theo Maassen

met dank aan Ladyhawk en Yurena

 
Wallpapers
Bram Giesen heeft vier prachtige wallpapers gemaakt van Theo Maassen in zijn laatste show Funktioneel Naakt. De wallpapers zijn hier te downloaden: Wallpapers Theo Maassen
 
Uit de oude doos

Een oud krantenartikel over Theo Maassen die de winst pakt bij het vierde Gronings Studentenfestival in 1990.

Hij won zowel de juryprijs als de publieksprijs. Klik op de afbeelding hiernaast om het hele artikel te lezen

 

 
Amazones

In 2004 zal Theo Maassen te zien zijn in de film "Amazones". Deze film gaat over vier vrouwen die in bijstand zitten en balen van het saaie leventje dat ze leiden. Zij besluiten uit verveling de plaatselijke bank beroven. Dit gaat zo makkelijk dat ze nog meer overvallen plegen. Bij een grote overval op een supermarkt loopt het echter helemaal uit de hand...

Verder spelen ook o.a. Monique van de Ven, Monic Hendrickx, Susan Visser en Georgina Verbaan in deze film. De opnames zijn gestart in december 2003 en zullen lopen tot begin februari 2004. De film zal in 2004 in de bioscoop te zien zijn.

meer info:
De Hollandse film

IdtV
Inventium Nu

 
Videofragmenten Theo Maassen

Op de Variatee website van de VARA zijn drie videofragmenten te bekijken van Theo Maassen in de show "Ruwe Pit".

Bekijk de volgende 3 videofragmenten van Theo Maassen:

Ruwe Pit - Overbodige Info: high low
Ruwe Pit - Disco: high low
Ruwe Pit - Jezus: high low

PS: De naamgeving van de fragmenten wijkt af van de naamgeving zoals gebruikt wordt op deze site.

 
Interview Theo Maassen in NCRV gids

In de NCRV gids van deze week staat deze week een interview met Theo Maassen (door Barbara van Gool). Dit interview is ook online te lezen: http://www.ncrv.nl

Met dank aan BIR voor de tip

 
Theo Maassen wint Gouden Kalf op Nederlands filmfestival ?

Theo Maassen en Marco Jansen winnen een Gouden Kalf voor de documentaire "De onterechte kampioen".............of toch niet?

Zoals Theo Maassen zei tegenover een onthutst publiek op het filmfestival: "en toen dacht ik: F#ck wat met een UEFA cup kan....". Vervolgens haalde hij uit een plastic zak niets minder dan een echte "geleende" Gouden Kalf.

De echte uitreiking van de Gouden Kalveren is overigens vrijdag 3 oktober.

 
Vroeger

vrijdag 18 juli 2003. Op de hiernaast afgebeelde foto is Theo Maassen te zien toen hij nog een jaar of 7 of 8 oud was. Deze foto is toegezonden door Hans uit Sydney, Australie.

Hij wees me er ook op dat Theo Maassen niet in Zijtaart geboren is maar in Oegstgeest. Wel heeft Theo Maassen het grootste deel van zijn jeugd in Zijtaart doorgebracht.

Met dank aan Hans voor de foto en de tip

 
 
Theo Maassen in speelfilm: Kees de Jongen

maandag 2 juni 2003. Theo Maassen is eind dit jaar te zien zijn in de speelfilm "Kees de Jongen" naar de klassieker van Theo Thijssen. Theo Maassen speelt de vader van Kees. De hoofdrol is weggelegd voor Ruud Feltkamp (13). Hij speelde vier jaar geleden ook al de hoofdrol in het kassucces Kruimeltje.

Verder spelen mee: Nelly Frijda (opoe), Monic Hendrickx (moeder) en Bram van der Vlugt (deftige meneer). De film wordt geregiseerd door André van Duren. Bob in 't Hout en Maarten Lebens schreven het scenario.

Kees de jongen wordt een familiefilm en vertelt het - voor iedereen herkenbare - verhaal over een twaalfjarige Amsterdamse jongen, die opgroeit in de Jordaan en zich ontwikkelt van dromer tot doener. Wilde fantasieën en dramatische gebeurtenissen leiden tot de ontdekking van zijn grote jeugdliefde Rosa. Het verhaal speelt zich af in 1895, wat sfeervolle impressies oplevert van het Amsterdam à la Jacob Olie.


 
Kaarten Tiel binnen no-time uitverkocht
dinsdag 18 maart 2003. De Gelderlander van 17 maart bericht dat de 380 kaarten, die afgelopen zaterdag verkocht werden voor de voorstelling van Theo Maassen in schouwburg Agnietenhof in Tiel, weer binnen no-time uitverkocht waren. Ook hier waren de meeste Theo Maassen fans al zeer vroeg aanwezig (vanaf kwart voor vijf (respect)). Lees hier het volledige artikel in de Gelderlander.
 
Extra voorstelling Theo Maassen in Munttheater, Weert

zondag 12 januari 2003. Naast extra voorstellingen in Eindhoven en Veldhoven geeft Theo Maassen ook nog twee extra voorstellingen in het Munttheater in Weert.

Deze voorstellingen zijn op 23 en 24 januari 2003. De kaartverkoop vond plaats op zaterdag 11 januari vanaf 9.30 uur. Update: de kaartjes voor de extra voorstellingen in Weert zijn inmiddels uitverkocht.

 
Extra voorstellingen Theo Maassen in Eindhoven en Veldhoven

woensdag 8 januari 2003. Theo Maassen geeft extra voorstellingen op zondag 26 januari (19:45 u) in De Schalm in Veldhoven en op dinsdag 28 en woensdag 29 januari (beiden 20:30 u) in het Globetheater in Eindhoven.

Kaarten voor deze voorstellingen worden aanstaande zaterdag, 11 januari 2003, verkocht om 9:00 uur aan de kassa van deze theaters.

De kaarten kosten 17,50 euro per stuk. De verkoop vindt uitsluitend plaats aan de kassa en niet via de telefoon of internet.

De Schalm verkoopt maximaal twee kaarten per persoon. Het Globetheater maximaal vier kaarten per persoon.

Het zal waarschijnlijk lekker druk worden bij de verkoop van deze extra voorstellingen. Neem je slaapzak mee en wees er vroeg bij !!!

Update: de kaartjes voor de voorstellingen in Eindhoven zijn inmiddels uitverkocht. Het is niet bekend of er nog kaartjes te krijgen zijn in Veldhoven.

 
Nederlands Kampioenschap Apenkooi

Afgelopen zondag 15-12-2002 heeft, in sporthal de Hoogerheyne in Heino, het Nederlands Kampioenschap Apenkooi plaatsgevonden!

Raad van Elf-lid en voorzitter Jacques Seine werd geinspireerd door het stukje Datgene wat het fijnst is uit de 2e show van Theo Maassen: Neuk het Systeem. Voor dit soort initiatieven is maar één woord: Geweldig!!!

Dit NK Apenkooi werd al weer voor de vierde keer gehouden en wordt georganiseerd door carnavalsvereniging De Sökkestoppers. Veertien teams uit Haaksbergen, Dronten en Zwollen deden mee waaronder titelverdediger ‘t Sooitje uit Heino. Hofkapel De Sökkebloazers zorgde ervoor dat de stemming er goed in bleef.

 
Theo Maassen opent Kadowinkel Twinkelbel

Foto: Vincent Wilke (Eindhovens Dagblad)donderdag 5 december 2002. Theo Maassen heeft gisteren de kadowinkel Twinkelbel heropend. Twinkelbel is een onderdeel van dagbestedingscentrum Henrica gelegen aan de Kleine Berg in Eindhoven.

Een lint doorknippen zag Maassen niet zitten. Hij koos voor de Griekse traditie: een bord aan diggelen gooien. 'Ik ben niet alleen buurtbewoner en klant maar ook collega', houdt Maassen zijn gehoor voor. 'Jullie zijn artiesten, kunstenaars. Ik loop veel door de stad, zie beelden die ik niet begrijp en waar ik niks mee heb. Van jullie spontaan beschilderde kleurrijke mokken en borden word ik vrolijk. Ze hangen niet aan de muur maar zijn geïntegreerd in het dagelijks leven, want je drinkt er thee uit en legt er je boterham op. Ook jullie zijn in deze buurt geïntegreerd. Dit centrum staat in een wijk tussen mensen die denken dat ze niet verstandelijk gehandicapt zijn.'

Foto: Vincent Wilke, Bron: Eindhovens Dagblad, 5 december 2002

 
Herhaling VPRO-programma R.A.M. met Theo Maassen

zaterdag 23 november 2002. Theo Maassen was dinsdag 19 november te zien in het programma R.A.M. Onder andere werd gediscusieerd met Pieter Bouwman, George van Houts en Tom Lanoye over de vraag: 'Is het publiek je vriend of je vijand?' Verder ook aandacht voor Kurt Cobain, Elektroclash en andere onderwerpen.

Deze aflevering wordt herhaald op maandag 25 november op Nederland 3 bij de VPRO vanaf 14:35u.

Via internet is de herhaling ook te bekijken. Zie ram.vpro.nl

 
Theo Maassen: De Effenaar verbouwen vanwege de vrouwen

woensdag 30 oktober 2002. Slechts 10 minuten had Theo Maassen nodig om de gemeenteraad en het massaal toegestroomde publiek ervan te overtuigen dat de nieuwbouwplannen van de Effenaar door moeten gaan. Theo Maassen heeft zijn huidige vriendin ontmoet in de Effenaar en stelde daarom dat: "de Effenaar moet blijven vanwege de wijven"

Onder meer vroeg Theo zich af wat de zanger van Peter Pan Speedrock zingt als hij zijn kleine naar bed brengt: SLAAAAAAP KINDJE SLAAAAAP (brullend).

Misschien is het terugdraaien van de begroting van 12 naar 8 miljoen euro een communicatieprobleem...Want door de rekenmachines zijn we het rekenen verleerd en door de komst van de moderne "handige" communicatiemiddelen zijn we vergeten hoe we moeten communiceren.

Theo heeft bijvoorbeeld een hekel aan "groetjes". Als hij zegt dat ie bij iemand op bezoek gaat dan vragen ze meestal die iemand de groeten van hun te doen. Op een bepaald moment moet Theo Maassen een hele lijst bij gaan houden aan wie hij de groeten moet (terug) doen omdat ze te lui zijn om elkaar op te bellen...

Theo vraagt zich vervolgens af waarom mensen zeggen dat ze het druk, druk, druk hebben als je ze opbelt. Als het echt druk zouden hebben, dan zouden ze niet drie keer "druk" zeggen....

Hij maakte zich ook zorgen dat wanneer de nieuwbouwplannen niet doorgaan, hij naar het Stratumseind zou moeten gaan terwijl daar alleen maar domme vrouwen rondlopen. Theo noemde het voorbeeld van een vrouw die geloofde dat ze niet zwanger zou geraken van Theo omdat hij de dag erna een morning after condoom zou halen. Theo Maassen geeft sowieso de voorkeur aan vrijen zonder condoom: dan bouwt ie meer weerstand op. Vaak zegt men dat Theo Maassen zijn vlees zwak is. Theo benadrukt vervolgens dat het meestal keihard is.

Tijdens het vertellen van dit laatste verhaal werd Theo Maassen herhaaldelijk gestoord door een groep irritante luidruchtige PSV supporters. Theo Maassen riep toen dat de nieuwbouwplannen van de Effenaar door moeten gaan, alleen al vanwege het feit dat ie anders tussen dit soort Stratums Eind mongolen uit zou moeten gaan. (Het groepje werd overigens behoorlijk irritant....ze kwamen ook niet verder dan 2 lettergrepen woorden: "Theo, Theo, Theo" .... zucht).

Theo Maassen stelde ook dat hij het weleens mee had gemaakt dat ie niet wist naast wie hij in bed lag. Dat ie onopvallende vragen ging stellen om achter haar naam te komen: "Hoe spel je je naam eigenlijk?" Zij vervolgens: "E - L - S , Hoezo???"

Volgens zijn vrienden moet Theo alles ontkennen wat zijn vriendin tegen hem zegt. Op een moment zegt zijn vriendin: "Theo, je hoeft niet te liegen, ik weet dat je vreemd bent gegaan". Vervolgens zegt hij vragend tegen haar: "Huh....Theo?"

Vervolgens had Theo het nog over de positieve en negatieve pluspunten...

Deze wijze les werd besloten met de stelling dat de nieuwbouwplannen van de Effenaar moeten doorgaan: "men moet de Effenaar verbouwen voor de vrouwen".

Theo, bedankt voor deze geweldige 10 minuten en je steun aan de Effenaar.

 
Theo Maassen in actie voor behoud nieuwbouwplannen Effenaar

dinsdag 29 oktober 2002. De nieuwbouwplannen voor de Effenaar zijn in gevaar gekomen door een bezuinigingsoperatie van het nieuwe Eindhovense college. Het cultureel centrum moet met 4,6 miljoen euro minder een nieuw bouwplan maken, waarin ook plaats is voor popcentrum Pop-Ei.

Omdat ook Theo Maassen, als fanatieke Effenaar bezoeker, fel tegen deze bezuinigingen is, zal hij ook deelnemen aan de Effenaar Nieuwbouw Manifestatie op 30 oktober op het Stadhuisplein in Eindhoven. Kom ook! Laat je stem horen!!!

De volgende artiesten treden ook op:
Peter Pan Speedrock + Beef + Acid Junkies (live) + Dj's Robob, Rick Angel, Zodiak, Lady Aïda + Diverse Eindhovense Hiphop acts: o.a. Kemphanen + United Sounds Soundsystem + Apesjit + Totum: Blast Frequency e.v.a.

Het festival zal beginnen om 18:30 uur en tot 22:00 uur doorgaan en is geheel gratis!

 
Geen Gouden Kalf voor Theo Maassen

zaterdag 5 oktober 2002. Het Gouden Kalf in de categorie "Beste Acteur" is niet gegaan naar Theo Maassen voor zijn rol in "Minoes", maar naar Jacob Derwig voor zijn rol in "ZUS & ZO".

Overigens kreeg Carice van Houten een Gouden Kalf in de categorie "Beste Actrice" voor haar rol in Minoes. Burny Bos, producent van Minoes, kreeg een Gouden Kalf in de categorie "Beste Lange Speelfilm". De gouden kalveren werden uitgereikt tijdens het filmfestival in Utrecht.

 
Interview Theo Maassen Vrij Nederland

maandag 9 september 2002. Het interview van Coen Verbraak met Theo Maassen, onlangs te lezen in Vrij Nederland, is te vinden op de site van Coen Verbraak

Het originele interview (zoals gepubliceerd in Vrij Nederland) is hier te lezen: pagina 1, pagina 2, pagina 3 (Let op het inladen duurt erg lang)

 
Uit-tip: Letterkundig museum Den Haag
vrijdag 23 augustus 2002. In het Letterkundig museum in Den Haag is nog t/m 8 september de overzichtstentoonstelling "Godfried Bomans,
De fluwelen duivel
" te zien. Behalve diverse literaire werken van Godfried Bomans, draait er in de videozaal van het museum het sprookje "De oprechte moordenaar" met o.a. Theo Maassen en Gert-Jan Dröge.
Meer info: Letterkundig Museum
 
Interview met Theo Maassen in Vrij Nederland

vrijdag 2 augustus 2002. In Vrij Nederland is deze week een interview te lezen van Coen Verbraak met Theo Maassen, waarin o.a. zijn biografie wordt weergegeven. Theo Maassen praat over de vanzelfsprekendheid waarmee het publiek er van uit gaat dat ze een avondje vermaakt zal worden. Het publiek lacht om alles, waardoor Theo Maassen de angst bekruipt dat het niet uitmaakt wat hij zegt; het publiek lacht toch wel.

In het interview beschouwt Theo Maassen met de nodige voorbeelden de huidige maatschappij die vaak gekenmerkt wordt door negativisme, onverschilligheid en nonchalance.

Lees het gehele interview in Vrij Nederland, nr. 31-32.

 
Radiointerview met Robert-Jan Grünfeld op 747AM

woensdag 17 juli 2002. In het radioprogramma Ophef & Vertier wordt aanstaande vrijdag gesproken over de stand van zaken in de cabaretwereld. Robert-Jan Grünfeld, directeur van het gelijknamige impressariaat, is ook te gast. Grünfeld is o.a. het impressariaat van Theo Maassen. Er wordt onder meer gesproken over de vercommercialisering van het cabaret.

Uitzending: Vrijdag 19 juli op 747 AM: 14:02u - 16:02u bij de VARA

 
Op TV: Adriaans Plaag

woensdag 26 juni 2002. Aanstaande vrijdag 28 juni, van 21:00u tot 21:18u, bij de NPS de korte film "Adriaans Plaag". Deze film gaat over de, in financiele moeilijkheden verkerende, varkensboer Adriaan. Na de aankoop van een goedkope partij varkensvoer via een louche handelaar (gespeeld door Theo Maassen) , raken zijn varkens besmet met de varkenspest. Deze besmetting is niet zonder gevolgen.

De film is ook online te bekijken via http://www.omroep.nl/nps/dekortefilm/kort/adriaansplaag.html

 
Artikel VPRO-gids n.a.v. uitzending Ruwe Pit op televisie
zondag 16 juni 2002. Naar aanleiding van de uitzending van Ruwe Pit, staat in VPRO gids van deze week een interview met Theo Maassen: pagina 1 , pagina 2. Bron: VPRO-gids nr 24 (15 juni 2002 t/m 21 juni 2002)
 
Aanstaande zaterdag: Ruwe Pit op televisie
donderdag 13 juni 2002. Aanstaande zaterdag 15 juni van 19:45u tot 21:03u wordt Ruwe Pit opnieuw uitgezonden bij de VARA op Nederland 3. Deze uitzending is opgenomen in de schouwburg van Groningen, zie ook de programmainfo van omroep.nl.
 
Nieuwe datum afgelaste voorstelling Den Bosch

vrijdag 7 juni 2002. De nieuwe datum voor de afgelaste voorstelling van 5 juni in Theater aan de Parade, Den Bosch, is vastgesteld op 10 februari 2003.

 
Voorstellingen Breda afgelast / Nieuwe datum

donderdag 6 juni 2002. Na het aflasten van de voorstelling in Den Bosch, zijn nu ook beide voorstellingen in Breda (Chassé) van 06-06-2002 en 07-06-2002 afgelast! De nieuwe data zijn ook al bekend: pas op 02-02-2003 en 03-02-2003 zal Theo Maassen een vervangende voorstelling geven. Zie ook de website van Chassé

 
Theo gaat door zijn rug: voorstelling Den Bosch afgelast
woensdag 5 juni 2002. De voorstelling van Theo Maassen in het Theater aan de Parade in Den Bosch is vanavond niet doorgegaan omdat Theo Maassen vlak voor de voorstelling door zijn rug is gegaan. De webmaster behoorde ook tot de ongelukkigen die jammergenoeg voor niets waren gekomen. Als troost draaide het Theater aan de Parade de film "Lord of the Rings" en gaf een gratis drankje weg. Theo Maassen beterschap!
 
De Video van Theo Maassen
dinsdag 4 juni 2002. Op de pagina van IMDB is meer informatie te vinden over de film / documentaire genaamd: De Video van Theo Maassen (een film door Theo Maassen gemaakt die een kijkje achter de schermen geeft van Amnesia)
 
Theo Maassen op TV in miniserie "Mevrouw de Minister"

zondag 26 mei 2002. Op TV bij de VPRO, Nederland 3, het laatste deel van de driedelige politieke dramaserie "Mevrouw de minister". In deze serie wordt Dirkje Houtman (gespeeld door Marieke Heebink), minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Haar man Roel (gespeeld door Theo Maassen) zegt zijn baan op zodat Dirkje minister kan worden. Als er een plan ontstaat om uitkeringsgerechtigden onbetaald aan het werk te zetten in de zorg, is Dirkje het daar niet mee eens. Toch wordt haar gevraagd deze maatregel door te voeren. Verder spelen o.a. mee: Aart Staartjes, Fedja van Huet en Derek de Lint. De regie is in handen van Norbert ter Hall, scenario van Frank ketelaar en geproduceerd door Riba Filmproductions

VPRO, Nederland 3: 22:10 - 23:05 (26-05-2002)

 
Wat we tekort komen is schaarste
zaterdag 25 mei 2002.In het Eindhovens Dagblad is een stukje verschenen over de nieuwste show Funktioneel Naakt van Theo Maassen: wat we tekort komen is schaarste
 
Fragment Barend en van Dorp
maandag 13 mei 2002.Bij toeval een stukje video gevonden van Theo Maassen bij Barend en van Dorp naar aanleiding van de ontvreemding van de PSV-beker.
 
No More Heroes DVD
dinsdag 30 april 2002.De No More Heroes DVD Box is uit, met hierop ook de komische thriller 'AmnesiA' met het acteerdebuut van Theo Maassen. Theo speelt hierin de criminele handlanger (met dorst) van Fedja van Huet. Ook staat op deze DVD 'De video van Theo Maassen'. De DVD is o.a. te koop via: http://www.ceedeeveedee.nl/Artikel.php?ID=200959
 
Theo Maassen breekt show af in Harderwijk
vrijdag 26 april 2002 Theo Maassen breekt show af in Harderwijk
copyright Theo Maassen fanpagina