Ga naar de inhoud
Aangeboden door PayPal

Horloges met een verhaal

Beeld © Bulang & Sons

Bernhard Bulang is oprichter en eigenaar van een online lifestyleshop voor vintage horloge-liefhebbers. Hij begon als verzamelaar, maar groeide uit tot een online ondernemer die watch-lovers van over de hele wereld bedient.

Van je hobby je werk maken. Bijna iedereen droomt ervan, maar het lukt slechts een enkeling. Bernhard Bulang is zo iemand. Jarenlang verzamelde hij vintage horloges van onder andere Rolex en Patek Philippe als liefhebberij. Een liefhebberij die bijna manische vormen aannam: “Ik zat elke dag drie tot vier uur op verschillende horloge-fora en opende een eigen online lifestyleshop ‘Bulang and Sons’ waar ik naast vintage horloges ook horloge-accessoires zoals bandjes en bewaarcases, als ook luxe tassen van o.a. Louis Vuitton en Hermès verkoop.” Bulang deed dit naast het werk voor zijn eigen grafische ontwerpbureau. Maar toen zijn opdrachten steeds minder creatief en uitdagend werden, besloot hij in 2017 fulltime voor zijn hobby te gaan. En met succes: Bulang and Sons groeide sindsdien elk jaar met veertig procent en Bulang heeft inmiddels zeven mensen in vaste dienst en nog eens zo’n zeven personen op freelancebasis.

Horloges met een verhaal

Wat zijn platform naar eigen zeggen uniek maakt is de combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid. “Nieuwe, moderne Rolex-horloges worden vaak gezien als statussymbool en hebben iets patserigs. Daar houd ik totaal niet van en bij vintage horloges is dat ook veel minder aan de orde. Waar nieuwe horloges allemaal technisch perfect en bijna inwisselbaar zijn, hebben vintage horloges allemaal hun eigen verhaal, ziel en imperfecties. Ik heb bijvoorbeeld horloges van commando’s en professionele duikers gehad, het is toch geweldig als je bedenkt wat zulke horloges allemaal meegemaakt hebben?”

Persoonlijk contact

De belangrijkste ‘regel’ van Bulang and Sons is dat zij uitsluitend horloges en accessoires verkopen die zij zelf zouden willen hebben. Zo bewaken zij de kwaliteit en houden zij het platform persoonlijk. Tot voor kort waren zijn vintage horloges dan ook uitsluitend te koop middels persoonlijk contact. Klanten moesten per mail contact opnemen en het horloge vervolgens per bankoverschrijving betalen, direct afrekenen in de webshop was niet mogelijk (voor accessoires wel). Sinds kort kunnen klanten ook vintage horloges online afrekenen met creditcard of PayPal. Bulang: “Ik ging me toch afvragen wat ik aan sales misliep door mensen eerst contact op te laten nemen. Er zijn overigens nog steeds veel mensen die daar de voorkeur aan geven, maar ik kan nu ook een andere doelgroep bedienen.”

Financiering in twee dagen

Het aanboren van deze nieuwe doelgroep maakte dat Bulang direct meer vintage horloges verkocht. Om aan deze vraag te kunnen voldoen en zijn aanbod uit te breiden maakt hij gebruik van PayPal Business Krediet. Een simpele en snelle financieringsoplossing voor mkb-ondernemers die gebruik maken van het PayPal-betalingsplatform. Met dit krediet kunnen ondernemers een bedrag lenen dat met name wordt bepaald op basis van de omzet van de ondernemer op PayPal en de historie van zijn PayPal-account. Er wordt één vast bedrag in rekening gebracht, zonder periodieke rente of verborgen kosten.. De aflossingen worden vervolgens automatisch ingehouden op elke verkoop tegen een flexibel aflossingspercentage en zonder vaste looptijd.

Voor Bulang de ideale oplossing: “Ik was met meerdere investeerders en geldverstrekkers in gesprek, maar vooral de snelheid en het gemak maakten dat ik voor PayPal Business Krediet gekozen heb. Doordat ik al langere tijd met PayPal werk weten zij wat ik omzet en hoefde ik dus geen jaarcijfers of andere administratie aan te leveren, binnen twee dagen was het geregeld.”

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe normaal in e-commerce: snel online kopen en contactloos betalen

Trial and error

Bulangs grootste droom is om ooit een full concept store te openen waar vintage horloges, maar ook vintage tassen en -meubels verkocht worden, en waar je ook een koffie of borrel kunt komen drinken. “Misschien zelfs met de mogelijkheid om te overnachten. Maar in ieder geval met he doel om gelijkgestemden met elkaar in contact te brengen en de liefde voor horloges en ander moois met elkaar te delen.”

Iets wat hij nu overigens al volop in het klein doet, hij organiseert regelmatig live events in samenwerking met andere (lifestyle)merken. “Want als er iets is wat ik de afgelopen jaren als ondernemer geleerd heb, vooral van de onlinewereld waarin ik me begeef, dan is het om niet te lang over alles na te denken maar gewoon te doen. Nieuwe ideeën hoeven niet eerst tot in de puntjes uitgewerkt of geanalyseerd te worden. Door dingen uit te proberen zie je vanzelf of iets werkt of niet, en dan komt het bijsturen en perfectioneren daarna wel. Trial and error, niet alleen online maar in het hele ondernemerschap.”  

PayPal Business Krediet biedt het Nederlandse midden- en kleinbedrijf snel en eenvoudig toegang tot financiering dat zij nodig hebben om te groeien en te bloeien. Met deze oplossing wil PayPal Nederlandse ondernemers een transparante oplossing bieden die verantwoord lenen makkelijker maakt. Benieuwd wat PayPal voor jouw onderneming kan betekenen? Ga naar de website voor meer informatie.

* Onder voorbehoud van goedkeuring door PayPal. Voorwaarden zijn van toepassing. **Tijdens de looptijd van het krediet mag de handelaar geen PayPal-verkopen omleiden en is elke 90 dagen een minimumbetaling vereist.