Ga naar de inhoud
Meegenieten in tijd van de baas?

Het WK kijken onder werktijd? Dit mag, en dit vooral niet

Werknemers van constructiebedrijf van der Donk kijken naar de wedstrijd Nederland-Denemarken tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika (2010). Beeld © ANP

Het Nederlands elftal speelt deze week twee wedstrijden om 17.00 uur, waarvan de eerste vanavond. En landen zoals Polen en Marokko spelen midden op de dag. Even met die koptelefoon op meegenieten in de tijd van de baas of eerder naar huis, kan dat zomaar? Vier vragen en antwoorden.

RTL Z sprak met arbeidsrechtadvocaat Hans Kamerbeek van Kamerbeek Advocaten over de kwestie die de komende tijd bij veel werkgevers zal spelen. De voetbalfiles staan vandaag al vroeg op de planning. "Ik kijk vanavond thuis", zegt de jurist en voetballiefhebber. Kamerbeek is ook secretaris bij voetbalclub Willem II. 

Het WK onder werktijd: wat mag wel en wat mag niet? Kamerbeek geeft antwoord.

1. Kan ik last minute vrij nemen voor de wedstrijd?

"Wil je vakantiedagen opnemen voor het WK, dan moet je dat minimaal twee weken van tevoren aankaarten bij de werkgever. Krijg je een akkoord dan is dat geregeld, krijg je geen reactie binnen die twee weken, dan heb je ook recht op die vakantiedagen. Een werkgever mag echter ook weigeren, al moet hij of zij daar wel een goede reden voor hebben. Weigeren kan bijvoorbeeld als een winkel daardoor niet meer open kan, of als de productie in een fabriek stil komt te liggen. 

Doe je een vakantieverzoek op kortere termijn dan die twee weken, wil je gewoon een paar uur eerder weg of een dienst ruilen om de wedstrijd te zien? Daarvoor geldt: vragen staat vrij, maar een werkgever mag dat ook weigeren en zonder specifieke reden. Werkgevers die hun zaakjes op orde hebben, zullen je waar het kan waarschijnlijk wel tegemoet komen, maar een zekerheid is dat niet."

2. Stiekem meegenieten op kantoor, via radio of internet, kan best?

"In de pauze? Ja. Maar daarbuiten is het zo dat er onder werktijd ook gewerkt moet worden. Even afdwalen is heus geoorloofd. Maar hele wedstrijden of het hele WK stiekem volgen is niet zo’n goed idee. Vaak kun je dan een waarschuwing tegemoet zien en een aantekening in je dossier, maar wordt het afdwalen structureel, dan kun je wel eens in de problemen komen. 

Verricht je als werknemer geen arbeid met een reden die voor jouw risico komt, dan verlies je het recht op loon. Zo moest een werknemer die tijdens werktijd honderden app-berichten verstuurde, van de rechter zijn salaris terugbetalen. Zo’n uitspraak is ook denkbaar wanneer iemand heimelijk het hele WK kijkt onder werktijd en zonder toestemming van de baas."

Dit
Lees ook:
Dit verdient Oranje met deelname aan het WK

3. Ik werk thuis, niemand die het ziet?

"In principe gelden voor thuiswerk dezelfde regels als op kantoor en zoals hierboven beschreven. Kijken in de tijd van de baas zonder toestemming mag niet. Om grip te houden op thuiswerkers werken veel werkgevers met een thuiswerkbeleid en regels, bijvoorbeeld over targets, uren inklokken, of productienormen.

Is het genoeg om de echte fans aan het werk te houden? Het is de vraag. Hoe je als werkgever zicht kunt houden op je thuiswerkende werknemer is een veelbesproken vraag in de huidige maatschappij. Wettelijk mag je als werkgever werknemers controleren, bijvoorbeeld via videovergaderingen, telefoontjes of loginacties.

Maar je mag daar niet te ver in gaan, zo luidt het oordeel van de rechter. Een werkgever die zijn medewerker verplichtte om de camera op zijn computer continu aan te houden, werd teruggefloten. Dat is wel een hele zware motie van wantrouwen én een schending van je recht op privacy."

4. Oké, dan kijken we toch gezellig samen op kantoor?

"Dat kan, als de werkgever daarmee akkoord is. Let wel, op het moment dat de werkgever erbij betrokken is, heeft hij of zij ook een zorgplicht. Dat betekent dat hij aansprakelijk kan worden gesteld voor ongelukken (glijpartijen over bier) of andere ongemakken. Dat geldt ook als de werkgever bijvoorbeeld regelt dat zijn werknemers de wedstrijd in een kroeg kunnen kijken.

Wordt er door collega’s spontaan iets georganiseerd, buiten de werkgever om, dan is die zorgplicht er niet."

Oranjefans in Qatar of voor de buis.

Henk is met Oranjebus in Qatar, Ab gaat niet: 'Tranen in mijn ogen'

01:59

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van