Ga naar de inhoud
Geen vlees

'Gewone' kroket in Blijdorp al drie jaar vega: 'Klanten kunnen het niet geloven'

Bezoekers in Blijdorp Beeld © ANP foto

Wie tijdens een bezoek aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een broodje kroket bestelt krijgt sinds drie jaar een vegetarische variant. Sinds dit jaar is de snack zelfs veganistisch. Volgens de dierentuin merken de bezoekers geen verschil.

De dierentuin is naar eigen zeggen bezig met een missie om bezoekers een diervriendelijke en gezondere keuze te laten maken. Daarom is de enige kroket die op de menukaart staat een veganistische.

'Normaal,
Lees ook:
'Normaal, of met vlees?' Bij deze Burger King is vega de norm

In de meeste restaurants staat er 'vegetarische kroket' of 'vegan kroket' op de kaart en is de vleesvariant de 'gewone' maar niet in de Diergaarde. "Met een groen vinkje achter het woord 'kroket' laten we weten dat de snack veganistisch is", laat een woordvoerder aan Editie NL weten. "We willen dat de eerste keuze van onze bezoekers vegetarisch is."

HEMA
Lees ook:
HEMA verkoopt vegan hotdogbroodjes met kippenvlees: 'Niet zo handig'

Niet iedereen heeft in de gaten dat het geen vleeskroket is. Maar daar krijgt de dierentuin weinig commentaar op. "Mensen vinden het erg lekker en kunnen soms niet geloven dat de kroketten vegetarisch zijn." Ook de kipburger op de menukaart heeft een groen vinkje .

"We willen bezoekers stimuleren om gezondere en diervriendelijker keuzes te maken. Daar is een dierentuin de plaats bij uitstek voor. Het is de verwachting dat vleesproducten in de toekomst bijna helemaal zullen verdwijnen uit de Diergaarde."