Ga naar de inhoud
Kamerplanten

4 redenen waarom kaneel het redmiddel is voor je planten

Beeld © iStock

Kaneel kennen we voornamelijk als heerlijk ingrediënt in maaltijden en drankjes. Maar wist je dat je planten er ook ontzettend blij van worden? We vertellen je waarom je je planten, zowel je kamerplanten als je tuinplanten, op z'n tijd eens moet trakteren op kaneel!

1. Schimmels bestrijden en tegenhouden

Schimmels wil je écht niet op je mooie planten hebben. Het zijn namelijk vreselijke dooddoeners voor je planten. Is dit toch het geval? Strooi er dan wat kaneel op. Dit zorgt er voor dat de schimmel zich niet verder kan verspreiden. 

2. Insecten en ongedierte weren

De geur van kaneel is voor veel mensen een favoriete geur, maar insecten en ongedierte daarentegen vinden het vreselijk! Als je bepaalde insecten op afstand van je planten wil houden, omdat ze je planten bijvoorbeeld aantasten, kun je kaneel dus als perfect weermiddel gebruiken. Hoe? Simpel: meng gewoon wat gemalen kaneel door de potgrond. De vliegen, muggen en mieren blijven ver uit de buurt. Ook wel zo fijn voor jezelf! Wil je ook mieren, muizen en ratten buiten de deur houden? Dan kun je natuurlijk ook een lijntje kaneel voor je deur strooien.

Uiteraard zijn de meeste insecten juist wel heel goed voor de natuur, dus alle insecten uit je tuin weren is geen goed plan. De oplossing? Maak een insectenhotel en zet die op een plek ver van je mooie planten. Zo houd je je mooie planten toch nog insectenvrij, maar geef je ze wel een andere plek om te vertoeven!

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Superfood voor je stekjes en zaailingen

In tuincentra vind je een groot assortiment aan voedingsmiddelen voor je planten om de zaailingen en stekjes een boost te geven en de groei te versnellen. Maar dit is niet per se nodig, want een snufje kaneel uit je kruidenkastje doet ook al wonderen. Het werkt als volgt: dip vóór je de plant gaat verpotten het uiteinde van de plantje even in kaneel en zet 'm vervolgens voorzichtig in de grond. 

4. Herstelt snoeiwonden sneller

‘Snoeien doet groeien!’, dat is één ding wat zeker is. Maar toch blijft je plant of boom na een snoeibeurt wel achter met wonden. Deze herstellen gelukkig vanzelf, maar de plant of boom loopt wel het gevaar om geïnfecteerd te worden door schimmels en andere ziektes. Ook in dit geval is kaneel een ultiem redmiddel. Strooi gewoon een laagje kaneel op de snoeiwond en je plant zal sneller herstellen!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore