Ga naar de inhoud
'Eigen schuld, dikke bult'

Man raast met Lamborghini 250 km/u over A28, moet rijbewijs inleveren

Beeld © Politie / Instagram (via Dutchperformante)

Een man uit Zeewolde kon zich vannacht op de A28 niet inhouden met zijn Lamborghini Huracán. De 32-jarige Flevolander, de bekende YouTuber Chahid Charrak, reed tussen Assen en Beilen met een snelheid van 250 kilometer per uur. De verkeerspolitie Noord-Nederland maakte een einde aan de kamikazeactie en nam de sportauto in bewaring.

Na de wettelijke correcties bleef officieel een overschrijding van de maximumsnelheid over van 96 kilometer per uur.

Het voertuig werd in bewaring genomen omdat de man zijn rijbewijs niet bij zich had. "Als het rijbewijs is ontvangen krijgt hij de auto terug", meldt de politie op Facebook. "Gezien de dure sportauto zal dit waarschijnlijk niet zo lang duren." De zaak ligt nu bij de officier van justitie.

Chahid Charrak

Autokenners hadden snel door dat het ging om de Lamborghini Huracán van de ondernemer en influencer Chahid Charrak. De multimiljonair, rijk geworden in de sanitair- en tegelbranche, is onder de naam Dutch Performante actief op Instagram en YouTube, waar hij foto's en video's plaatst van onder andere de Lamborghini Huracán. De dertiger heeft honderdduizenden volgers.

'Tja, kan gebeuren'

Op Instagram deed Charrak vannacht zelf verslag. "Reed te hard en geen rijbewijs dus nemen ze ook de auto maar in bewaring", schreef hij onder een video, terwijl de wagen voorzichtig op een bergingswagen werd gereden. "Van de week weer ophalen en rijbewijs laten zien."

"Tja, kan gebeuren. Is ook hun weekend toch", schreef de influencer verder nog. "Eigen schuld, dikke bult."