Ga naar de inhoud
Rechtszaak dag eerder

Van der Poel al veroordeeld na confrontatie in hotel: ruim 1000 euro boete

Mathieu van der Poel is vandaag al voor de rechter gekomen vanwege de mishandeling van twee meisjes in het Australische hotel waar hij afgelopen week verbleef. Hij heeft een boete van omgerekend ruim 1000 euro gekregen. De rechter oordeelde dat de wielrenner het recht niet in eigen hand had moeten nemen, maar de beveiliging van het hotel had moeten bellen.

Dat meldt de NOS vandaag. Eigenlijk zou Mathieu van der Poel morgen berecht worden vanwege het incident, maar omdat hij vandaag al terug naar huis zou vliegen is de rechtszaak naar voren gehaald. 

Gearresteerd voor slotdag WK

De wielrenner stapte gisteren af op de slotdag van het WK wielrennen. Hij reed slechts 30 kilometer van de wegrace vanwege een slechte nacht.

Van
Lees ook:
Van der Poel stapt af bij WK na nacht op politiebureau

De 27-jarige kopman werd gestoord door kinderen die in het hotel waar hij verbleef over de gang renden. Het kwam tot een confrontatie, waarbij hij twee meisjes duwde van 13 en 14 jaar oud. Een van de twee liep daarbij een lichte schaafwond op.

Van der Poel werd meegenomen naar het politiebureau en lag pas om 04.00 uur weer in bed. 

Geen verzachtende omstandigheid

"De rechter hield er echter geen rekening mee dat hij een professionele sporter is. Het feit dat hij deelnam aan een grote wedstrijd was voor de rechter geen verzachtende omstandigheid", schrijft de NOS over de rechtszaak. 

Om 10.00 uur vanochtend (Nederlandse tijd) vliegt Van der Poel terug naar Nederland. Zijn advocaat zegt tegen de NOS in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak en hoopt op vrijspraak.

Australisch
Lees ook:
Australisch hotel waar Van der Poel verbleef overspoeld met negatieve recensies

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore