Ga naar de inhoud
Kinderen konden gratis verblijven

Australisch hotel waar Van der Poel verbleef overspoeld met negatieve recensies

Het hotel waar Mathieu van der Poel verbleef en een slechte nachtrust had. Beeld © ANP / Google Maps

Het hotel waar Mathieu van der Poel afgelopen week verbleef vanwege het WK wielrennen in Australië, wordt overspoeld met negatieve recensies. Dat gebeurt na de arrestatie van de wielrenner omdat hij twee meisjes zou hebben geduwd die lawaai maakten op de gang en continue op zijn deur klopten. "Zeer luidruchtig hotel", schrijven tientallen mensen in online recensies.

De 27-jarige Mathieu van der Poel stapte gisteren op de slotdag van het WK wielrennen in Australië af. Dat deed hij nadat hij slechts 30 van de 267 kilometer van de wegrace had afgelegd.

Slechte nachtrust

Hij had nauwelijks geslapen omdat hij wakker werd gehouden door lawaaierige pubers in zijn hotel. Het kwam tot een confrontatie tussen de wielrenner en twee tienermeisjes, waarna het hotel de politie belde en Van der Poel werd meegenomen. Hij mocht pas uren later weer terug naar zijn hotel en sliep pas om 04.00 uur weer.

De Australische politie liet gisteren weten dat een 27-jarige man was gearresteerd was op verdenking van mishandeling. Een van de twee meisjes zou een lichte schaafwond hebben opgelopen. "Best een bizar verhaal", vonden ploeggenoten van de Nederlandse kopman.

Van
Lees ook:
Van der Poel stapt af bij WK na nacht op politiebureau

Dat het incident niet onopgemerkt is gebleven, merkt ook het hotel waar Van der Poel verbleef. Het Novotel in de wijk Brighton-le-Sands in het Australische Sydney heeft in de afgelopen uren tientallen recensies gekregen. Vrijwel alle recensenten geven het hotel één ster: 'rennende kinderen op de gang', 'zeer lawaaiig', 'geen aanrader', 'bellen de politie nadat je nachtrust verpest wordt' schrijven mensen.

Andere verdieping

Van der Poel lag op de negende verdieping van het Novotel. De andere renners lagen elders in het hotel. Omdat Van der Poel verkouden aankwam in Australië werd besloten hem niet op een kamer met collega-renner Jan Maas te leggen, legde de hoofdcoach van de wielerbond gisteren uit.

Op de website van het Novotel waar Van der Poel verbleef is te zien dat kinderen er gratis konden verblijven vanwege een voordeelactie. Het hotel wilde vandaag niet reageren op vragen van RTL Nieuws.

Van der Poel moet morgen voor de rechter verschijnen vanwege het incident. 

Van
Lees ook:
Van Vleuten verovert opnieuw wereldtitel met een verhaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore