Ga naar de inhoud
Tegenvallende resultaten

Trainer Dirk Kuijt ontslagen bij ADO Den Haag

Dirk Kuyt. Beeld © Vincent Jannink

Dirk Kuijt is na tegenvallende prestaties ontslagen als trainer van ADO Den Haag. Dat schrijven onder meer het AD en VI. Het was de eerste baan voor Kuijt als trainer in het betaalde voetbal.

De supporters van ADO Den Haag riepen al langer om het vertrek van Kuijt en algemeen directeur Edwin Reijntjes. Maar eerder zei de Reijntjes niet aan opstappen te denken en Kuijt te steunen.

ADO liep vorig seizoen via strafschoppen promotie naar de Eredivisie mis. De club uit Den Haag begon dit seizoen met de ambitie om alsnog terugkeer op het hoogste niveau af te dwingen.

Plek 17

Dat is vooralsnog niet gelukt, de club staat op plek 17 in de Keuken Kampioen Divisie. De Haagse club wist pas vier keer te winnen. Ruim een week geleden zat Kuijt voor het laatst op de bank in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (0-1).

Trainer
Lees ook:
Trainer Kuijt noemt situatie bij ADO Den Haag 'heel onveilig'

De 42-jarige Kuijt was bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. De Katwijker stopte in 2017 met voetballen en deed daarna in de jeugd van Feyenoord ervaring op als trainer. De 104-voudig international van Oranje slaagde ook voor de trainerscursus.

ADO komt op 11 december weer in actie. Dan is in Flevoland Almere City de tegenstander.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore