Ga naar de inhoud
Voetbal

Sparta Rotterdam wint op eigen veld niet van RKC

Sparta Rotterdam is er dinsdag niet in geslaagd Ajax op de ranglijst van de Eredivisie te passeren. De succesvolle formatie van trainer Maurice Steijn kon in eigen huis niet winnen van de degelijke middenmoter RKC Waalwijk. In Rotterdam eindigde de wedstrijd in 0-0. Sparta staat vooralsnog op de zesde plaats.

Vito van Crooij was voor rust het dichtst bij de openingstreffer voor Sparta. Hij passeerde weliswaar doelman Etienne Vaessen, maar zag zijn inzet vervolgens door verdediger Shawn Adewoye net voor de lijn weggehaald. Verder was er een mooi schot van Younes Namli, dat maar net over het doel ging.

Ook RKC kreeg in de eerste fase enkele mogelijkheden. Zo ging bijvoorbeeld een inzet van Mats Seuntjens bij een Waalwijkse uitbraak ook net over.

Na de hervatting werd van beide elftallen een doelpunt afgekeurd. Eerst werd bij RKC Iliass Bel Hassani wegens buitenspel teruggefloten, even later overkwam dat aan de andere kant Adil Auassar.

Vervolgens drong RKC nadrukkelijk aan. Thierry Lutonda leek te scoren, maar doelman Nick Olij redde adequaat op de inzet van de Belgische speler.

De Japanner Koki Saito viel al na 12 minuten geblesseerd uit bij Sparta Rotterdam. Namli kwam hem vervangen.

Bron: ANP